Jdi na obsah Jdi na menu

ARCHIV

Příspěvky

Vánoční basket

4. 12. 2019

Vánoční basket. zápas pro, U12,U15 a U17 x rodičům a trenérům proběhne ve středu 18.12. od 16.hodin v hale. Potom následuje malé občerstvení pro všechny děvčata v podobě sladkých palačinek v restauraci Na Šlajsi od 19 hodin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto ženy - Sokol Šlapanice

2. 12. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

FOTO - U17 - Třebíč

21. 11. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Fotografie ze soustředění

9. 10. 2019

Fotografie ze soustředění ve Valticích k nahlédnutí na : https://romanbasket.rajce.idnes.cz/Soustredeni_Valtice_209/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Povinné lékařské prohlídky na sezonu 2019/20

16. 8. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Hodnocení sezóny 2019/2019

28. 5. 2019

Zhodnocení basketbalové sezóny 2018/2019.

Dovolím si zhodnotit uplynulou sezónu hráček kategorie U-15 a U-13.  

Starší žákyně U-15. Je potřeba hned na začátku hodnocení připomenout menší počet hráček v kategorii U-15, který nás bohužel trápí víc než týmy soupeřů. Když se vrátíme na úplný začátek a připomeneme si zápasy s Žabiny Brno na jejich hřišti, nebo naopak v druhé čáti sezóny na hřišti domácím, každý určitě potvrdí, že když prohrajeme s takovým soupeřem o 2-3 body v jednom utkání a ve druhém prohrajeme více jako o 30 bodů je to zapříčiněno malým počtem hráček, možných nasadit do rotace, udržet tempo a kvalitu hry. Za mě proti Žabinám super. Stejný obrázek se soupeřkami z Podolí, jeden zápas dokážeme hrát o pár bodů a ve druhém o dvacet L . U soupeře z Podolí si tak nějak myslím, že mají/měli větší ambice (a hráčky na to jednoznačně mají), ale výsledkově skončili jen o stupínek před námi. Pravděpodobně se spoléhají na hráčky které hrají či hostují do KP Brno a pokud je nemají k dispozici, jsou viditelně slabší. Dále první domácí utkání s týmem z Blanska, takové nasazení a obětavost, které ze sebe holky vydaly jsem ještě neviděl. První utkání vyhrály o pětadvacet J. V prvním zápase se jim až tak moc dařilo a bojovaly s takovým nasazením, že to v tom druhém stálo pět zraněných a následnou prohru. Tohle se také může stát snad jen u (mých) holek J .  Venku jsme pak odehráli důstojnou odvetu, sice se nedařilo střelecky, což bylo moc škoda, protože jsme opravdu sahali po lepším výsledku. Fantastické zápasy s Kyjovem na domácím hřišti. No, někdo to už hodnotil jako přátelská utkání J , ale takové je taky potřeba odehrát. Na hřišti nebyla přehnaná agresivita, nervozita  a vyhrál prostě ten, kdo dal víc bodů. Venku jsme s Kyjovem prohrály a doma zase vyhrály a jak říkají ti strašně známí sportovci „zato jsem byl rád“ J . Utkání s Vyškovem není potřeba hodnotit, doma jednoznačné výhry, venku blamáž za kterou by se měli stydět trenéři Vyškova. Musím přednostně pochválit všechny mladší hráčky z týmu U-13, které se staršími jezdily, některé se bály jiné styděly, ale všechny nakonec odvedly na hřišti kvalitní hru. Celkově páté místo v nadregionální soutěži je za současného hráčského stavu maximum, na co můžeme dosáhnout. Holky z U-15 : to že bojujete všechny za jednu už vím, ale už vím také, že hrajete jako tým – díky ze sezónu.

Starší mini žákyně U-13.

Sezónu mladších hráček bych zhodnotil velmi, velmi pozitivně i přesto, že jsme se výsledkově oproti loňsku propadli.  Už v začátku soutěže jsme na domácím turnaji porazili Žabiny Brno A i B, dále pak i Prostějov což byl fantastický počin, pak však přišla ztráta v podobě zranění naší „zatím“ jediné podkošové hráčky Áni a výsledkový propad na turnaji v Prostějově s domácím týmem a Žďárem n. Sázavou, jelikož její nepřítomnost byla citelně znát. Pak se opět zadařilo doma proti KP Brno, Uh. Brodu a Dubňanům. Následoval přelom roku a s ním i nástup Áňi a Laďky do týmu Jiskra Kyjov a ligové soutěže U-14. Pro tyto hráčky obrovský herní skok, který dále povýšily s hráčkami Kyjova na postup do extraligy U-14 s následným turnajem na konci dubna na Mistrovství ČR hráček U-14.  O herních kvalitách Laďky se už ví, jen se musí ještě naučit i odpočívat a pořádně se najíst L J. To Áňa zase potřebuje vypilovat nervozitu a zapracovat na sebedůvěře, pak se z ní stane nezastavitelný „zabiják“ J .  Tak a tady krásná pohádka asi skončí, jelikož není jisté, že nám Kyjov holky ještě někdy na nějaký zápas půjčí L . ( Soutěže Kyjova a Lanžhota se budou termínově v r. 2019/2020 pravděpodobně prolínat, no uvidíme a snad to nějak pořešíme.) V týmu jsou však i další hráčky, které perfektně makaly celou soutěž, Márč a Terez snad nechyběly v žádném zápase a  i přesto, že je na nich hrozně vidět, když se jim nechce nebo nedaří, vždycky to byly pro tým opory. Ostatní hráčky rovněž přidaly kus svého umu, stále se zdokonalovaly a makaly co to šlo. Jen v jednom případě se nám kvůli velké marodce stalo, že jsme jeli hrát s osmi hráčkami a to na poslední turnaj o umístění s KP Brno, ale jinak zde velká pochvala rodičům i hráčkám, že se držely i po zdravotní stránce. Jen pro upřesnění, soutěž se začala hrát turnajově, aniž by se vedla tabulka a pak následovala nástavba o umístění. Po základní části jsme byli na čtvrtém místě za Žabiny A, Žďár n. S. a Prostějovem, no nezní to pěkně ? .  Je to super výsledek !!!  V zápasech s KP Brno o čtvrté místo jsme opět byli bez Áňi a KP Brno značně posíleno, takže celkově páté místo stejně jako u hráček z U-15. Rovněž hráčkám U-13 děkuji za sezónu a už se těším na soustředění J. tr. R.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto U13 - KP Brno

3. 4. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto: U15 - Jiskra Kyjov

18. 3. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto: ženy - Univerzita Brno

10. 3. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

(627)foto U15 - BK Žabiny Brno B

23. 1. 2019

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV