Jdi na obsah Jdi na menu

ARCHIV

Příspěvky

U-12 , Žabiny - Lanžhot

18. 2. 2018

MINI U-12

Hodnocení utkání s Žabinami Brno, které jsme odehráli v neděli 18.2.2018, tedy po delší jak měsíční pauze, bude kratší než obvykle. Herní pauza zaviněná dvěma odloženími na žádost soupeře, údajně z důvodu nemoci hráček, nechápu, každopádně jich měl soupeř v neděli opět minimálně patnáct a nám tři chyběly. Tato dlouhá pauza nám moc neprospěla a mizerný přátelák s kluky taky ne. Pozitivum vidím v tom, že z holek opadl „komplex“ Brno a nebály se hrát, podařilo se nám z osmi čtvrtin vyhrát dvě a jednu jsme prohráli jen o bod. V ostatních čtvrtinách jsme však výrazně propadli, a to hlavě z důvodu nesoustředění a opakování stejných chyb.

Vstup do prvního zápasu jsme měli z říše snů, vše fungovalo, vše padalo a všechny hráčky dobře bránily. První čtvrtinu jsme odehráli opravdu velmi dobře a prohráli ji až v jejím závěru rozdílem jen jednoho bodu 11:10. Tím však mé úvodní nadšení ze hry skončilo, protože v dalších částech hry nastal hluboký propad ve všech herních činnostech, a popravdě konečná prohra 59 : 22 je ještě milosrdná. Laďka 10b, Renča 6b, Anička 4b, Maruška 2b.

Druhý zápas jsme začali stejně špatně, jak jsme dohrávali ten první, špatné uvolnění pro míč, přihrávky směřovaly soupeřkám, mizerná obrana a mizerné zakončení. Ve druhé části přišlo lehké zlepšení a nejlepší čtvrtinu si holky schovaly až na závěr. I přes zlepšení prohra 59:31. Laďka 10b, Eliška 6b, Adélka 4b, Anička 3b, Terezka Kr., Renča, Nina a Maruška 2b.

 

Následující víkend nás čeká větší zátěž, kdy odehrajeme v sobotu 24.2.2018 mistrovské dvojutkání s Kyjovem a v neděli pak dvojutkání s Olomoucí. Budeme potřebovat Vaši podporu a těšíme se, že nám přijdete zafandit. Tr. R.    

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Velikonoční turnaj v Trnavě U 12/13

15. 2. 2018

TRNAVA - turnaj 31.3. - 1.4.2018

Musel jsem trochu vytěžit internet, abych zjistil, že Trnava je nejstarší královské město na Slovensku s počtem obyvatel asi třikrát větším než Břeclav, bohatou historií, ale i moderními sportovními stánky. Doufám, že pokud se do Trnavy ještě někdy vrátíme, bude více času se porozhlédnout J .

V prvním nedělním utkání jsme se střetli s domácím týmem BK AŠK Slávia Trnava, týmem který měl na turnaji hráčky kategorie stejné jako my, tedy U-12. Tým BK Nitra měl hráčky kategorie U-13 a mladší a tým BK Ivanka p. Dunaji měl dokonce holky z kategorie U-14. Turnaj byl tedy pro nás, co se týče věku a herní vyspělosti, velmi těžký. My jsme však přijeli na turnaj dohnat herní výpadky a hlavně bavit se basketem.

K zápasům:

Možná přehnaný strach, nerozehranost nebo jen nešikovnost, svazovaly hned od počátku ruce našich hráček, na kterých bylo i vidět, že nejsou ještě úplně zvyklé hrát zápas na vysoké koše, ovšem ostatní herní činnosti už by měly zvládat lépe. Domácí tým byl v individuálních činnostech na podstatně vyšší úrovni a lze ho kvalitou hry přirovnat k brněnskému Valosunu či Žabinám. Pro nás tedy „snad jen zatím“ herně silný soupeř. Úvodní část jsme nezačali dobře a hned ze začátku jsme vysoko prohrávali 18:6, druhá pětka sice ve své druhé části lépe bránila, ale bodově zůstala na stejné mizérii. V poločase 27:11. Naše první pětka se stále strašně trápila v útoku a v obraně se utápěla ve vlastních chybách. Skóre po třetí části 39:15. Až v poslední čtvrtině holky ukázaly, že i ony umí hrát basket, a se soupeřem držely krok. Zjednodušení útoku a zlepšení obrany vedlo k tomu, že jsme poslední dějství vyhráli 14:13, celkové skóre pak činilo 52 : 29 pro Trnavu.

Ve druhém sobotním zápase s týmem BK Ivanka p. Dunaji nebylo po první čtvrtině co řešit a po druhé to zavánělo už i ostudou. První čtvrtina 0:20, po druhé čtvrtině 1:54. Stav vypadá, jako bychom hráli úplně poprvé mistrovské utkání. Snad se Nelča na mě nebude zlobit, když použiji přirovnání, že to byla hra, jako by hrála proti své sestře Káji. Bohužel holky byly vysoké, rychlé, clonily si, blokovaly naše střely a proti tomu jsme nemohli konkurovat. Jenže jen v prvním poločase. V tom druhém poločase jsem využil toho, co soupeř a postavil jsem podle mě tu nejsilnější sestavu, co jde. A překvapení bylo na světě, třetí čtvrtinu jsme vyhráli 13:8, a pokud bych míň střídal i v té poslední, vyhráli bychom i tu. Jenže o toto v turnaji nejde a do hry zasáhly hráčky všechny. Poslední čtvrtku jsme prohráli jen 10:6. Konečný výsledek 72 :20.

V neděli jsme přijeli odehrát poslední utkání s týmem BK Nitra. V tomto utkání jsem věřil, že můžeme uspět, jenže naše slabé začátky nás opět držely u dna. Naše holky jsou naučené hrát tzv. „dvanáctkový“ basket a jakákoli změna je pro ně ještě těžká. Chtěl jsem jen hrát to co soupeř, tedy zataženou obranu a víc si v ní pomáhat, věřil jsem, že v útoku to už půjde lépe. Úvodní sestava držela dlouho dobrý výsledek, ale několik zaváhání a neproměněné trestné hody nás stáhly dolů a po první části jsme prohrávali 13:2. Druhá čtvrtina už byla naše, holky pochopily, co po nich chci, hrály super basket v útoku a obrana dělala přesně to, co měla, a soupeř znejistěl. V polovině jsme stáhli na 19:15. Do třetí čtvrtiny šel opět mix našich hráček, který držel vyrovnaný stav opět dlouho, škoda, že rozhodčí nechtěli do hry moc pískat, pouštělo se toho moc a samotné hře to škodilo. Po třetí čtvrtině stále pěkný výsledek 25:19. V poslední části došly holkám síly a na hřiště šla opět celá lavička. I v posledním utkání jsme tedy prohráli, a to výsledkem 52:29.

I přesto, že se nepodařilo vyhrát ani jedno utkání, věřím, že se holkám v Trnavě líbilo, našly si nové kamarádky a dobře se připravily na závěr sezóny. tr. R. 

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV | Fotografie: Trnava

MINI U -12

10. 2. 2018

MINI U -12 

V pátek 16.2.2018 bude místo tréninku - přátelák s klukama v Břeclavi, ( začátek cca. v 18:00 hod. - sraz na Lokomotivě v 17:40 hod.) , ​aby jste se trochu rozehrály. To znamená, že nebude v pátek trénink v Lanžhotě, ale bude se hrát v Břeclavi - auta i na nedělní zápas se budou domlouvat na tréninku. V neděli 18.2.2018 pak hrajeme mistrák v Brně na Žabinách, kde se hraje první utkání v 09:00 hod. Děkuji tr. R.   

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto U15 - BK Žabiny Brno B

6. 2. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

U15 - BK Žabiny Brno B

6. 2. 2018

výsledky utkání nadregionální soutěže U15 starší žákyně.
sobota 3.2. 2018 
Sokol Lanžhot - BK Žabiny Brno B
1. zápas 33:63 Bačová 16b, Vačkářová 6b, Hasilová 5b, Fridrichová a Fryčáková 2b
2. zápas 34:71 Vačkářová 12b, Bačová 7b, Fridrichová 5b, Hasilová a Šimková 4b.,
                         Pechurová a Fryčáková 2b
 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto - ženy - VSK Brno Uni Jun

29. 1. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto ženy - Jiskra Kyjov

15. 1. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto U15 - Podolí

15. 1. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

fotky- Vánoční besídka 2017

15. 1. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

FOTO -U12- SKB Tišnov

15. 1. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV