Jdi na obsah Jdi na menu

foto U15 - Maják Vyškov

Nadregionální liga U-15

Hráčky TJ Sokola Lanžhot kategorie U-15, odehrály po téměř měsíční pauze další dvě mistrovská utkání a poprvé se v nich přestavily domácím divákům, kdy hostily tým BK Vyškov.

První utkání začaly holky trochu bojácně a až velmi svázaně, kdy chtěly každý útok hrát nacvičené herní signály, kterými se sice do zakončení dostávaly, ale končily nepřesnou střelbou nebo špatnou přihrávkou a tedy ztrátou. Místy to vypadalo jako by nevěděly, proč a kam nabíhají, koho a proč cloní a co mají dělat dál, když nevyjde první či druhá varianta zakončení. Holky to však ví, jen je potřeba varianty zakončení stále opakovat a doladit do finální podoby. (Bude to však ještě chvilku trvat, protože na tréninku to nikoho nebaví J ! )

Takže začátek nic moc a prohra v první čtvrtině 12:13. Druhá čtvrtina byla opakem té první, jeden nájezd do koše za druhým a úspěšné trestné hody. Po mizerné úspěšnosti hráček kategorie U13 na posledním domácím turnaji, zařazujeme na trénincích více tr. hodů, více střelby a více nájezdů. Snad to pomůže i dále a úspěšnost se bude jen zlepšovat. V této části hry hrála fantasticky Anet, Kája i Šárka, které doslova valily jeden nájezd do koše za druhým a hlavně je začaly proměňovat, byla z toho nejlepší čtvrtina utkání, kterou jsme vyhráli 26:4. V dalších částech hry už byl znát výpadek Káji, která si udělala čtyři fauly a tým doplnila až v závěru, dobře jí však nahradily všechny ostatní hráčky a hlavně musím pochválit Marušku, která se před zápasem trošku bála, a do utkání se jí moc nechtělo. Celkově jsem měl z tohoto utkání dobrý pocit, vysoká výhra 70:28, značí dobrou úspěšnost střelby i obrany a mohl jsem se těšit na utkání druhé. V prvním utkání se bodově prosadila Anet 27b., Kája 20b., Šárka 7b., Anička 6b., Maruška 4b., Domča a Verča 2b.

Druhé utkání však začalo stejně jako to první, holky jakoby hrály bez zápalu a náboje. Sám jsem čekal, že po první vysoké výhře budou hrát sebejistěji, agresivněji a s ještě větší chutí uhrát lepší výsledek. K vidění však byly jen utrápené koše, spousta chyb a hlavně další a další fauly našich nejlepších hráček. Bylo znát i to, že soupeř zatáhl obranu a naše hráčky na to nedokázaly při nájezdech do koše správně reagovat, stále dokola se snažily dostat silou i přes tři bránící hráčky k zakončení a body tak přibývaly jen velmi těžce a pomalu. Naštěstí soupeř neměl takovou kvalitu, aby každou naši ztrátu potrestal, mě však velmi vadilo, s jakou lehkostí jsme soupeři dovolovali dostat se k zakončení. Komunikace v obraně nám ještě moc nejde a je potřeba na tom zapracovat, jelikož v dalších zápasech nás čekají už jen silné týmy, které nás šetřit nebudou. Po čtvrtinách 13:8,13:10,16:10 a 15:8 jsme vyhráli druhé utkání 57:36. Bodově – Kája 24b., Anet 17b., Lucka 12b., Anička 3b., Šárka 1b.