Jdi na obsah Jdi na menu

Soustředění Kyjov 4.-9.8.2013

16. 8. 2013

 

 Neděle

 Na soustředění jsme odjeli v neděli v osm hodin ráno. Do Kyjova jsme dorazili okolo deváté hodiny. Meteorologové slibovali po celý následující týden velká vedra.

 Všichni jsme si odnesli věci na pokoje, nikdo z holek ještě nezačal ani vybalovat a z chodby se ozval hlas paní trenérky: "Holky půjdeme si zaházet. Za patnáct minut na hřišti." U nás na pokoji vypukla diskuze o tom, jestli se vůbec budeme převlékat, když si jdeme jenom zaházet, nakonec jsme se s holkama dohodly, že se oblečeme jako na trénink, a udělaly jsme dobře, protože "půjdeme si zaházet" ve skutečnosti znamenalo, že bude trénink. V tu dobu naštěstí sluníčko zalezlo za mraky, přesto bylo venku pořád dost teplo. Trénink začal v půl desáté a skončil v půl dvanácté. Poté co se oba pokoje vystřídaly ve sprchách, jsme poobědvaly balíčky, které nám doma připravili. Volno jsme využily k vybalování a odpočinku, trvalo až do půl čtvrté, kdy začínal trénink v hale. První odpoledne jsme trénovaly jenom hodinu a půl. 

p1060091.jpg Ve tři čtvrtě na šest jsme odešli na večeři do restaurace Atlantic, kde jsme se stravovali po celý týden. Večer od půl osmé do tmy jsme hrály basket na venkovním hřišti. Večerka nebyla určena, věděly jsme jen, že ráno je trénink v sedm, takže budíček je v půl sedmé. Protože jsme se šest týdnů neviděly, měly jsme co probírat, a tak nás paní trenérka o půl jedné okřikovala. "Ještě jednou na vás budu muset jít, a máte to u mě spočítané!" Takové varování nám stačilo a všechny jsme se pokoušely usnout.

                                                                                                                  Pondělí

 Probuzení bylo kruté, žádná z nás není zvyklá o prázdninách vstávat tak brzy. Já, Lea a Amča jsme přicházely na hřiště, když paní trenérka odpočítávala poslední vteřiny, které zbývaly do začátku tréninku. V Kyjově je čtyřset metrový ovál, který jsme také využívali. Některé z nás trénink bez snídaně nezvládly, proto následující dny vstávaly už v šest, aby se mohly nasnídat. Všechny ostatní jsme snídaly až po deváté, kdy ranní trénink skončil.

 Před půl jedenáctou jsme vyrazili na koupaliště, kde jsme naskákali do padesáti metrového bazénu. Trenéři zaveleli: "Každá odplavete 20 bazénů, pak můžete jít skákat z prken." Nejrychlejší z nás odplavala kilometr zhruba za půl hodiny, nejpomalejší za 55 minut. Takto jsme plavaly každý den. Oběd byl v jednu hodinu.p1050968.jpg

 Odpoledne bylo venku vedro na padnutí, proto byl trénink opět o půl čtvrté v hale. Trenéři v rohu objevili slalomové tyče, které u nás nemáme a postavili nám z nich slalomovou dráhu, kterou jsme projely 9x zprava a 9x zleva, pokaždé tam i zpět (celkem něco přes kilometr). Na konci tohoto cvičení jsme pokaždé padaly na hubu, trička jsme mohly ždímat, dokonce se potily i ty, které se jinak nepotí. K tomuto tréninku se připojily i naše starší kolegyně, hrající za družstvo žen. K našemu zděšení trénink trval 2 hodiny. Tak tak jsme se stihli osprchovat a už jsme šli na večeři. Večer jsme si zahrály basket s místními kluky. Již v polovině zápasu nám bylo jasné, že prohrajeme více než o 20 bodů a trest ve formě 100 sedů-lehů nás nemine. A neminul!!! Prohrály jsme 35:100. Poslední z nás trest dokončovaly už za svitu měsíce.

Úterý

p1050642.jpg

 Od rána od sedmi tréninky probíhaly ve stejném duchu jako v pondělí. Celý den s námi absolvovaly i naše starší spoluhráčky.

Středa

 Místo ranního tréninku nás čekalo příjemné zpestření. Na osm jsme šli do posilovny, kde jsme si vyzkoušeli, různé posilovací pomůcky při hodinovém kruhovém tréninku. Takový trénink nás všechny nadchl, takže jsme souhlasily, že v pátek přijdeme zase. Zbytek dne probíhal jako každý jiný, jenom naše ženy po návratu z posilovny odjely domů.

Čtvrtek

p1050776.jpg Čekal nás poslední celý den v Kyjově, který jsme opět zahájili ranním tréninkem, po snídani jsme šli plavat, po plavání na oběd, o půl čtvrté opět na trénink do haly, pak na večeři a i poslední večer jsme si zahrály basketbal, tentokrát už bez kluků. V jednu hodinu jsme uléhaly do postele a těšily se do posilovny.

p1050789.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pátek

 V 6:30 nás probudilo klepání na dveře, pomalu jsme začaly vylézat z postelí, snídat a chystat se do posilovny. Po příchodu jsme dostaly zcela jiné pokyny než ve středu. Každá jsme si vzaly jedno Bosu, na kterém jsme celou hodinu cvičily. Místní trenér nám všechny cviky ukazoval a pomáhal nám provést je tak, aby opravdu fungovaly. Tento trénink byl náročnější, a také méně zábavný než ten středeční. Trička jsme mohly opět ždímat, přesto to byl hezký zážitek a nová zkušenost.p1060105.jpg

 O půl jedenácté jsme se naposled vydali na koupaliště. Před jednou hodinou jsme odešli na oběd a po něm jsme měli hodinu a půl čas na nákupy ve městě. Po návratu na ubytovnu jsme dobalili poslední zbytky věcí a čekali na rodiče, kteří si pro nás okolo půl čtvrté přijeli.

 

 

 

 

Děkujeme trenérům, že to s námi vydrželi a připravili nám hezké soustředění, které jsme si užili a těšíme se na příští rok.

 

p1060431.jpg