Jdi na obsah Jdi na menu

U12 - SKB Tišnov 23.9.2017

24. 9. 2017

 

Dne 23.9.2017 zajížděly mini žákyně  U-12  TJ Sokola Lanžhot k prvnímu mistrovskému dvou utkání a to na hřiště týmu SKB Tišnov. Vše začalo ještě před prvním vhozením míče do hry a to u Velké Bíteše, kde na dva vozy čekala objížďka a samozřejmě pozdní příjezd J . Holky jsme však provezly lesem a pravděpodobně čerstvý vzduch je parádně nastartoval do prvního utkání, protože pak už až na malé nedostatky vše klapalo parádně.

Do první pětky šla Ani Fryčáková, Áďa Uhrová, Terez Uhrová , Nelča Hůrská a nová hráčka Terezka Kryštofová – hostující z Dubňan a střídající Emča Heklová. O první úspěšné zakončení se postarala právně nová hráčka Terezka K., která se ukázala ve velmi dobrém světle, kdy se ve hře prezentovala aktivní obranou, dobrým driblinkem a dravostí v osobních soubojích. Ostatní hráčky Lanžhota se k ní velmi dobře přidaly a i přesto, že se viděly na hřišti podruhé, tak se pěkně doplňovaly. Postupně se rozehrála a bodovala Ani s Áďou a svou bojovnost a body rovněž přidala Nelča. První čtvrtina 14:5 pro Lanžhot .

Do druhé pětky zasáhla Laďka, Maruška, Nina, Nikča a druhá nová hráčka Eliška Houzarová. V této pětce střídala Kačka Gergely.  To co rozjela parádně první pětka, ta druhá ještě vyšperkovala. Laďka plná čerstvého, lesního  vzdoušku začala řádit a sama nasypala soupeřkám do koše 17 bodíků. Bodově se k ní přidala se čtyřmi kousky pouze Eliška, která měla v obraně těžký úkol, kdy bránila nejvyšší hráčku Tišnova a nutno dodat, že velmi zdařile. Ostatní hráčky sice vyšly bodově naprázdno, ovšem v ostatních činnostech si počínaly perfektně. Autové vyhazování, přechod do rychlého protiútoku a přihrávky už byly na dobré úrovni. V polovině prvního utkání byl stav 35:16.

Ve stejném rytmu pokračovala i druhá část utkání, ve které první pětka svou čtvrtinu vyhrála 10:5, bodově prosadila Ani, Nelča a Terezka Kryštofová a navýšila náskok na 45:21 pro Lanžhot. Poslední čtvrtinu byly hráčky Sokola dominantní a svou část vyhrály 16:0. Bodově se k Laďce přidala Maruška i Nikča a konečný výsledek prvního utkání  stanovily na 61:21.  Laďka 25b, Terezka Kryštofová 8b, Ani a Nelča  6b, Maruška, Aďa, Nikča, Eliška po 4b.

K prvnímu utkání a vlastně i ke druhému jen dodám, že holky makaly na 100% v útoku i v obraně, cítily že se jim daří a chtěly v tom pokračovat, hodně rychle totiž pochopily, že basket se hraje v běhu, rychle a ne v chůzi či ve stoje. Už snad vědí, že obranu soupeře nepřekonají pomalým driblinkem a stáním na místě, ale správným pohybem na hřišti.

Druhé utkání začalo po krátké pauze, kterou první pětka opět velmi slušně rozehrála a Lanžhot vedl 13:3. Ve druhé čtvrtině velmi dobře zahrála Maruška, která proměnila 10 bodů. Ovšem v této části hry bylo i další velké pozitivum, a to že si holky parádně přihrávaly v běhu, nekazily driblink a i přesto, že jsem opět potrápil hlasivky, holky začaly při přechodu do rychlého protiútoku zvedat hlavu a hledat přihrávkou vybíhající hráčku. Tato činnost se dařila a byly vidět hezké akce jednotlivých hráček. V polovině hry stav 33:7 pro Lanžhot. Ve třetí čtvrtině nastal malý propad, holky přestaly stíhat soupeřky v obraně, nevěnovaly se plně hře a čtvrtinu prohrály 20:14. Do poslední části však zůstalo slušné vedení 47:27. Druhá pětka vedena Laďkou navázala na svůj výkon v úvodní části a k vidění bylo různorodé zakončení, které chválili jak naši diváci, tak i rozhodčí. Stav čtvrtiny 24:12 a celkové vítězství  71:39.   (I když v zápise je chybička a stav měl být 70:39). Laďka 21b, Maruška 16b, Ani a Terezka K. 8b, Áďa, Terez U. a Eliška 4b, Nikča 3b.

Rodičům děkuji za podporu a trpělivost, holkám za předvedenou hru, ale prosím dejte se dohromady po zdravotní stránce, půlka z vás smrká, kašle, kýchá, ať můžeme v tomto tempu pokračovat aspoň do vánoc J .  Díky tr. R.  (Není ten článek moc dlouhý ? J ) Za fotečky díky p. Ištvánkové. 

 

Náhledy fotografií ze složky U12 - SKB Tišnov 23.9.2017