Jdi na obsah Jdi na menu

U13 - Basket Dubňany

U-13

Starší minižákyně TJ Sokola Lanžhot v pátek podvečer 16.11.2018  odehrály dvě odložená utkání se soupeřkami týmu Basketbal Dubňany.

Domácí celek měl být v pozici favorita, jelikož převážná část hráček dubňanského celku hrají teprve svou první basketbalovou sezónu, kdežto domácí hráčky jsou o poznání vyhranější. Na předváděné hře se to projevilo, soupeřky hrály se zápalem a bojovností o každý míč, kdežto naše holky místy ztrácely snahu a motivaci. Ve hře bylo velmi mnoho rušivých věcí, kterých si naše holky všímaly a nesoustředily se na samotnou hru. Musel jsem víc krotit hráčky na lavičce než na hřišti. V utkání prvním, kdy bylo ještě dostatek sil se hra nijak nedramatizovala, šli jsme brzo a výrazně do vedení a hru kontrolovali až do závěru. Moc hezký basket to nebyl, ale když nejde v utkání střídat ani jednu hráčku je těžké po hráčkách chtít víc. Vítězství Lanžhota 63:21. Anička 21b., Terezka 12b., Laďka 11b., Karolína 7b., Maruška 4b., Monika a Adélka 2b.

Výrazné vítězství v prvním utkání asi zapříčinilo nesoustředění při vstupu do utkání druhého, ve kterém jsme ještě prohodili herní „pětky“ , což mám moc nesedlo a slabina domácích byla na světě. První čtvrtinu jsme prohráli 10:17. Naštěstí to ve druhé čtvrtině vzala správně do rukou Laďka s Aničkou a od poloviny této čtvrtiny jsme již vedení neztratili. Ve druhém utkání byla únava našich hráček již znatelná, jednoduché zakončení končilo na obroučce a ne v koši a basketbal se ze hry úplně vytratil. Pro mě i hráčky utrápené vítězství ve druhém utkání se zastavilo na skóre 63:43. Laďka 20b., Anička 19b., Maruška 8b., Nela 6b., Terezka a Karolína 3b., Emily a Adélka 2b.

I v tomto týmu U-13 nám hráčky spíše ubývají  a když se přidají zranění, nemoci a nepřítomnost hráček na tréninku, je těžké hrát hezký basket. Kouzlit ještě bohužel neumím L . A to jsem ještě netušil co se bude dít příště. tr. R.