Jdi na obsah Jdi na menu

NRL U-17 - 2019/2020

Nadregionální liga U-17

 

BOJOVNICE II – TJ Sokol Lanžhot – Basket Valmez - NRL – U-17

 

V neděli 1.3.2020 hráčky kategorie U-17 hostily soupeře z Valašského Meziříčí – Basket Valmez.

Pokud jsem zmiňoval bojovný výkon mladších hráček z kategorie U-15 ze sobotního utkání, tak v neděli u kadetek to platilo dvojnásob. Hráček bylo rovněž devět, kdy chyběly hned dvě ze základní pětky a mladších bylo víc než těch starších L. Rovněž těžká práce a přetěžování všech hráček. Soupeř z V. Meziříčí měl přitom plnou soupisku hráček a chuť oplatit nám porážky, které jsme jim uštědřili na jejich hřišti. 

Začali jsme špatně, obrana nefungovala, útok motal všechno dohromady a navíc přicházely opět hloupé fauly. Naštěstí nás držela celou dobu Laďka, která měla fantastický víkend, k ní se postupně přidala i Áňa s Kájou H., ostatní však rovněž zaslouží pochvalu, protože předvedly své maximum a bojovaly, co to šlo. Už první zápas naznačoval, že se nebude hrát „v rukavičkách“ s čímž jsme se horko, těžko smiřovali, ale i takové zápasy prostě jsou a musíme je zvládat.

V prvním zápase jsme vyhráli 72:54, po čtvrtinách 15:16, 18:14, 20:14 a 19:10. Bodově: Áňa 21b., Laďka 20b., Kája 17b., Anet a Šárka 6b., Eliška 2.

Druhý zápas jsme začali rovněž nepřesnostmi a dávali jsme tak soupeři více prostoru ke hře. Začala se projevovat i únava a nepřítomnost Marušky, která ve druhém zápase již nehrála. S osmi hráčkami se již pracovalo velmi obtížně, ale chtěli jsme pořád zůstat u naší hry. Mírný výpadek přišel po polovině utkání, kdy soupeřky přešly do zónové obrany a my také. Než se naše hráčky dokázaly proti zóně prosadit a pochopit útočnou hru na tuto obranu, tak se hra i skóre vyrovnalo. Naše tápání v útoku i obraně trvalo příliš dlouhou dobu a navíc se soupeřkám dařilo střelecky z delší vzdálenosti, což nám dělalo problémy. Hra se v těchto chvílích začala velmi často přerušovat pro střelbu trestných hodů, což nám na jednu stranu vyhovovalo, ale bylo to vykoupeno bolestí. Děkuji všem hráčkám za to, že oba zápasy zvládly jak po psychické, tak po fyzické stránce. 

Ve druhém utkání výhra 76:60, po čtvrtinách 25:21,17:16,13:12,21:11. Bodově: Laďka 23b., Kája 20b., Áňa 10b., Anet 7b., Verča a Šárka po 5b., Terez 1b.

Ke dvěma posledním utkáním jedeme v sobotu 14.3.2020 do Příboru.  

 

 

TJ Sokol Lanžhot – BK Příbor

Dne 2.2.2020 odehrály kadetky TJ Sokol Lanžhot další mistrovské utkání s týmem ze severní Moravy a to s BK Příbor.

Domácí tým se musel vypořádat s nepřítomností dvou hráček na pozici křídel a jedné rozehrávačky, což dalo opět příležitost mladším hráčkám, aby doplnily tým starších spoluhráček a získaly cenné zkušenosti. Tým soupeře na to byl citelně hůře, když rovněž postrádal několik hráček a ke dvěma utkáním do Lanžhota přijel pouze v sedmi.

První polovinu utkání ještě soupeřky zvládaly bránit v osobní obraně, kterou jsme překonávali rychlým protiútokem a nacvičenými signály. Po první čtvrtině 20:13 a v polovině 46:29. Druhou polovinu prvního utkání a následně i celý druhý zápas přešly hráčky BK Příbor do obrany zónové, aby ušetřily síly a omezily osobní chyby. Na změnu obrany jsme však dokázali vcelku úspěšně reagovat, kdy se dařilo „rychlými“ přihrávkami zónovou obranu rozpohybovat a následně najíždět do volných míst pro střelbu. Celý první zápas jsme měli pod kontrolou a bez výrazných výkyvů vyhráli 80:46. A. Fryčáková 19b., K. Hůrská 17b., L. Hasilová 16b., P. Brichtová 11b., L. Žižlavská 8b., E. Houzarová 5b., T. Uhrová 2b., M. Švirgová 2b. Trestné hody 15/8.

Do druhého zápasu jsme jako obvykle vstoupili lehce rozpačitě a hned ze začátku jsme dotahovali mírnou ztrátu, nervozitu navíc umocňovaly neproměněné trestné hody. Naštěstí jsme počáteční krizi překonali dobrou střelbou z krátkých pozic a opět převzali zápas do vlastních rukou. První čtvrtina 26:10 v polovině pak 46:26. Ve druhé části utkání už byla únava soupeře citelně znát, z čehož pramenilo více osobních chyb a trestných hodů našich hráček.  Holkám se však z čáry trestného hodu moc nedařilo a procento úspěšnosti bylo velmi nízké. Z 24 pokusů jsme proměnili pouze 8 hodů. Druhé utkání jsme vyhráli 89:49, když utkání uzavřela v poslední vteřince úspěšnou trojkou Leontýna Žižlavská, kterou slíbená odměna nemine. K. Hůrská 22 b., L. Hasilová 19b., A. Fryčáková 13b., L. Žižlavská 13b., P. Brichtová 10b., L. Zahrádková a T. Uhrová 4b., V. Šimková a E. Houzarová 2b.

Odveta s BK Příbor se odehraje v polovině března a pokud se soupeři uzdraví chybějící hráčky, tak nás určitě čeká vyrovnanější měření sil. Tr. R.

 

Basket Valmez – TJ Sokol Lanžhot

S novým rokem začala finální část nadregionální ligy kadetek U-17, kdy náš tým bude bojovat o umístění od 5 do 8 místa s týmy ze severu Moravy.

K prvnímu dvou utkání jsme zajížděly do Valašského Meziříčí, kde nás hostil tým Basket Valmez. Lehce únavnou cestu, trvající přes dvě hodiny některé hráčky prospaly a pravděpodobně se ospalost podepsala i na začátku prvního utkání, kdy holky ztrácely míče při přechodu do rychlých protiútoků a zakončení. Z toho pramenila i špatná obrana a nesoustředěnost. Úvod jsme tedy nezachytily, rychle jsme prohrávaly o pět bodů a celou čtvrtinu dotahovaly. Bylo potřeba zvýšit hlas na všechny hráčky, protože po dvou hodinách jízdy autem, jsem se právě na takový basket nechtěl vůbec dívat. „Zafungovalo to“ a byla to Laďka s Lolou a Áňou, které se bodově postaraly o obrat v utkání, kdy jsme šly v polovině do vedení 26:16. V průběhu třetí části koncentrace polevila a soupeř naší bodovou mizérií při zakončování trestal snížením bodového rozdílu na šest bodů 37:31. ( Opět jsme hořely v trestných hodech -9b). Závěrečná pasáž už však patřila našim hráčkám a připsaly jsme si první vítězství 53:36. Bodově A. Fryčáková 11b., L. Žižlavská 10b., L. Hasilová 9b., K. Hůrská 8b., P. Brichtová 6b., A. Novosadová 5b., V. Šimková 4b.

Druhé utkání jsme začaly přesně tak, jak bych si vždy představoval. Ve hře byla vidět rychlost při přechodu do protiútoku, konečně přesné přihrávky a úspěšné zakončení. Jednoduchá a rychlá hra, kterou chci, aby holky hrály a která by nás zdobila. Celý průběh druhého utkání jsme měly plně pod kontrolou, vyvarovaly jsme se zbytečných faulů a v útoku proměňovaly „skoro“ všechno. Jak první, tak i druhý zápas mohl z naší strany bodově vyznít lépe, ale bohužel jsme při zakončení volily spíše tu složitější variantu a ne vždy to dopadlo jak by mělo J . Soupeř z Valmezu byl houževnatý a nepříjemný v osobních soubojích, což některé naše hráčky osobně pocítily a odnesly si šrámy na tváři. Naštěstí soupeř postrácel také velké množství bodů a i ve druhém utkání jsme vyhrály 51:30. Bodově : P. Brichtová 19b., L. Žižlavská 13b., K. Hůrská 10b., A. Fryčáková 3b., L. Hasilová, V. Šimková a T. Uhrová po 2 bodech. Pozápasová citace Terez U. „ toto v patnáctkách nezažiješ“

 

TJ Spartak Uherský Brod – TJ Sokol Lanžhot

Dvě poslední utkání v jižní skupině NRL U17 sehrané v Uherském Brodě dne 22.12.2019 se mi ani nechtějí nijak komentovat. Tým soupeře je dobře sehraný, poskládán ze starších i mladších hráček a popravdě bych právě tento tým viděl více jako lídra naší skupiny než Podolí.

Začátek našim holkám nevyšel v obraně, po třech minutých hry a velmi úzkostlivě pískaném zápase pouze na jednu stranu jsme měli hned sedm faulů a soupeř žádný. Bodově jsme však zápas držely, kdy po první čtvrtině stav 11:8 a v polovině nerozhodný stav 22:22. V úvodu třetí čtvrtiny jsme šly dokonce na chvilku do vedení, pak jsme však dvakrát neubránily střelu soupeřek za tři body a opět jsme ztrácely. Poslední čtvrtinu už soupeř nepustil a neměl to ani moc těžké. Není moc utkáních ve kterých se rozhodčí pustí do konfrontace s diváky, přeruší hru a řeší jejich odchod z haly. Nemělo smysl to komentovat ani se pouštět do řešení situace, jen uvedu, že se nikdo nedopustil žádných hrubostí, urážek či nadávek.  Podle mě rozhodčí jednoznačně nezvládly situaci a chtěli si ji ulehčit tímto způsobem. První utkání jsme nakonec prohrály 65:45. Bodově A. Fryčáková 16b., P. brichtová 14b., K. Hůrská a A. Novosadová 4b., L. Zahrádková 3b., V. Sýkorová a E. Houzarová 2b.

I ve druhém utkání s Uherským Brodem jsme prohrály. Bohužel jsme nezachytily úvod a hned od začátku jsme prohrávaly, holky se snažily, ale ke zvratu jsme se v celé herní době ani nepřiblížily. Po čtvrtinách 20:12, 34:28, 50:39 zápas nakonec skončil 72 :54. Bodově K. Hůrská 12b., p. Brichtová 11b., L. Žižlavská 10b., A. Fryčáková 9b., A. Novosadová a V. Sýkorová 4b., L. Zahrádková a E. Houzarová 2b

 

TJ Sokol Lanžhot – SK Renocar Podolí

Kadetky TJ Sokola Lanžhot v měsíci prosinci r. 2019 odehrály čtyři těžké utkání, avšak s negativní bilancí 0:4 na vítězství. Na domácím hřišti bojovaly 14.12.2019 s dosud neporaženým týmem SK Renocar Podolí. Tým z Podolí je rovněž poskládám z hráček několika dalších týmů, tak jako ten náš, jejich úspěšnost je však daleko lepší než u našeho celku a jižní skupinu NRL vedou, aniž by poznal hořkost jediné porážky. V sobotu k tomu však bylo velmi blizoučko. Naše hráčky hrály disciplinovaně v obraně a dařilo se i v útoku, kdy vedly v podstatě celý zápas a na začátku třetí čtvrtiny dokonce až o 20 bodů. Jenže poté přišel zlom, chvilková ztráta koncentrace, dva úspěšné tříbodové hody a soupeř byl zpět ve hře. Konec třetí čtvrtiny pak odstartoval neuvěřitelnou mizérii při trestných hodech. Holky měly ve třetí čtvrtině 12 volných střel z čáry TRH a dokázaly proměnit pouze 3. Výsledkový stav po třetí čtvrtině 59 : 50 pro náš celek. V poslední čtvrtině jsme až na pár výjimek zakončovaly právě z čáry TRH, jelikož soupeř přistoupil k agresivnější obraně. K dispozici jsme měly dokonce 14 hodů. Úspěšnost byla bohužel mizerná, když jsme proměnily pouze 2 TRH a závěrečné vteřiny jsme nezvládly vůbec. Soupeřky dokonale využily všech dostupných prostředků ke zvratu v utkání, kdy faulovaly právě při našem zakončení, čehož jsme nedokázaly při střelbě TRH využít, přidaly i dobrou střelbu z pole a naopak od nás TRH proměňovaly. Závěrečné vteřiny prvního utkání již pařily jen soupeři, na naší straně neproměněné dva THR, následně naše ztráta v útoku a rychlý, neubráněný protiútok soupeřek, kdy srovnaly na 69 :69. Prodloužení již naše hráčky nezvládly a lépe hrající soupeřky vyhrály 78:70. Bodově se prosadila A. Fryčáková 23b, K. Hůrská 12b, P. Brichtová 10b, A. Novosadová 6b, L. Hasilová a E. Houzarová 5b, L. Žižlavská 4b, V. Sýkorová a L. Zahrádková 2b, D. Hedlová 1b.

Ve druhém utkání jsme hrály rovněž dobrý basket, ovšem rovněž jen tři čtvrtiny, osudnou se nám stala opět třetí čtvrtina, kdy jsme se trápily v zakončení a proměnily pouze 4 body. Bodový výpadek jsme již nepravit nedokázaly a i ve druhém utkání jsme prohrály, tentokrát 51 : 42. Bodově A. Fryčáková 12b, V. Sýkorová 8b, L. Hasilová 5 b, K. Hůrská, A. Novosadová a L. Žižlavská po 4b, P. Brichtová a Š. Radoňová po 2b.

 

Nadregionální liga U-17, TJ Sokol Lanžhot – TJ Třebíč

 

Hráčky kategorie U-17 odehrály 16.11.2019 odvetné utkání s týmem TJ Třebíč. Tentokrát na dlouhou cestu vyrazily soupeřky a v odpoledním dvoj utkání se představily na našem hřišti. Tým Třebíče je v soutěži nováčkem a zkušenosti teprve získává, na jejich hře je však vidět velká snaha a zlepšení. V obou zápasech jsme předváděli kompaktnější hru a zaslouženě vyhráli, je jen škoda, že jsme v prvním zápase opět selhávali při jednoduchém zakončení a body přidávali velmi ztěžka. V první utkání výhra 58 : 23. Hůrská K. 27b., Novosadová A. 10b., Fryčáková A. 6b., Žižlavská L. a Hasilová L. po 4b., Houzarová E. 3b. Hedlová D. 2b. Ve druhém utkání výhra 73 : 21. Zahrádková L. 16b., Brichtová P. 14b., Hůrská K. 11b., Fryčáková A. 9b., Novosadová A. 8b., Žižlavská L. 6b., Hedlová D. 4b., Hasilová L. 3b., Radoňová Š. 1b.Další utkání sehrajeme opět na domácím hřišti, a to se silným týmem SK Renocar Podolí.   

 

Nadregionální liga – kadetky U-17, SK Renocar Podolí – TJ Sokol Lanžhot

 

SK Renocar Podolí, zatím nejsilnější soupeř se kterým změřily naše kadetky TJ Sokola Lanžhot síly. Soupeř měl na všech pozicích kvalitní hráčky a rovněž při střídání nebylo poznat oslabení. Na naší hře bylo znát, že jsme se opět delší dobu neviděli pohromadě a holky se delší dobu sehrávaly. Musíme vycházet z reality, trénovat pohromadě jednou za čtrnáct dní moc šancí nedává a tak nám zůstává snad jen radost ze hry. Podle mého jsme však se soupeřem drželi krok a odehráli obě vyrovnaná utkání. V prvním utkání prohra 75 : 65, L. Žižlavská 14b., L. Hasilová 12b., A. Fryčáková 10b., K. Hůrská 10b., A. Novosadová 7b., P. Brichtová 6b., Š. Radoňová, D. Hedlová  a L. Zahrádková po 2 bodech. Ve druhém utkání, kdy jsme v polovině vedli 33:30, jsme neudrželi krok ve třetí čtvrtině, ve které jsme jednoduše přicházeli o míče, soupeř utkání otočil a dovedl do vítězného konce. Prohra 70 : 56. Áňa 12b., Kája 11b., Pája 8b., Lola 6b., Anet 5b., Domča 4b., Eliška a Viky 3b., Lucie a Šárka 2b.

 

Nadregionální liga – kadetky U-17 , TJ Sokol Lanžhot – TJ Spartak Uherský Brod

 

Kadetky mají za sebou odehrány další čtyři zápasy, které však nedopadly úplně podle našich představ. Zhruba v polovině října jsme se střetli na domácím hřišti s týmem z Uherského Brodu. Soupeřky měly v týmu tři hráčky ročníku 2002, které sice mají povolený start v této soutěži, nebylo však úplně fér, když nestupovaly o hry proti stanoveným pravidlům. Přece jen jsou to hráčky, které jsou min. o dva roky herně vyspělejší. Obě utkání s Uh. Brodem jsme prohráli, to první protože jsme velmi těžkopádně nebo vůbec nedokázali přejít do útočné poloviny a založit herní kombinaci, a dále z důvodu mizerné úspěšnosti střelby. Ve druhém utkání jsme neměli dostatek sil udržet drobné vedení a v samotném závěru pak proměnit jednoduché koše.  První utkání a prohra 37 : 52, K. Hůrská 10b., A. Novosadová a E. Houzarová 6b., L. Zahrádková a A. Fryčáková 4b., Š. Radoňová 3b., D. Hedlová a V. Sýkorová 2b. Ve druhém utkání prohra 60 : 63, Kája 17b., Áňa 11b., Anet a Pája po 8b., Eliška 7b., Lucka 4b.

 

U-17 - TJ Třebíč - TJ Sokol Lanžhot

Hráčky TJ Sokola Lanžhot kategorie U-17 mají za sebou rovněž úvodní zápasy nové sezóny 2019/2020, ve které nastupují v nadregionální soutěži stejně jako hráčky kategorie U-15. Do soutěže vstupujeme společně s holkami z Kyjova a Dubňan, jelikož po odchodu několika domácích hráček zůstalo v týmu pouze šest statečných. K prvním zápasům jsme zajížděli do Třebíče, přičemž domácí tým byl pro nás velkou neznámou.

Soupeř měl ve svém týmu tři vysoké hráčky, hrál bojovně a aktivně, často až za hranicí pravidel, což nám dělalo při neodpískání problémy, ale herně je tým Třebíče ještě na začátku. Po úvodním seznámení s halou a hráčkami soupeře jsme velmi brzy převzali režii hry a drželi nastavený standard. Holky sehrávaly pěkné kombinace se clonami a přidala se i dobrá střelba, na hřišti byla vidět každá hráčka jak v útoku, tak v obraně. Zde si dovolím tvrdit, že pokud budeme kompletní, tak máme kvalitu a sílu hrát se silnými soupeři. V prvním zápase výhra 72:21. Žižlavská L. 16b., Hůrská K. 14b., Fryčáková A. 12b., Brichtová P. 10b., Novosadová A. 7b., Radoňová Š. 5b., Hasilová L. 4b., Houzarová E. 2b. Ve druhém zápase výhra 85:29. Hůrská K. 34b., Hasilová L. 12b., Žižlavská L. 11., Houzarová E. 8b., Novosadová A. 6b., Radoňová Š. a Fryčáková A. 5b., Brichtová P. 4b., Hedlová D. 1